Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със съединител на 156 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от khadziev Покажи съобщение
    Най-вероятно е счупена пластмасовата конзола на скоростния лост.[COLOR="Silver"]

Благодаря колега но сега гледах и не видях нищо счупено отгоре за отдолу незнам. Като бутам да включа първа колата много леко се опитва да тръгне. Веднъж като включи на първа след това няма проблем много лесно влизат всичките до около 2, 3 сек. след това същата работа.
    Значи на помпа отиват нещата най-вероятно колега.
    Не е задължително да тече за да не работи.
    sigpic
    Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
    Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Реших: ще сменя първо помпата, ако няма разлика ще сменя и съединителя и ще пиша по-нататък как се е оправил проблема

Comment

Първоначално публикувано от khadziev Покажи съобщение
        Реших: ще сменя първо помпата, ако няма разлика ще сменя и съединителя и ще пиша по-нататък как се е оправил проблема

И коя от двете помпи ще смениш първо колега?
        sigpic
        Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
        Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Тази която е до ск. кутия. Утре имам час за сервиза и се надявам всичко да е ок

Comment

И аз имам доста сходен проблем. Само първа влиза по трудно, и то не абсолютно винаги. Ако включа на втора и след това на първа няма проблем, или ако съм на наклон просто като отпусна малко спирачката и леко се помести колата може да се вкара.
            Аlfa romeo 156 2.0 T.S. 2000, Opel combo C

Comment

Смених помпата и проблема си остана. Значи на съединител отиват нещата за съжаление. Мисля че ще издържи още около 3000 км докато се върна в бг и тогава ще го сменя.

Comment

здравейте имам проблем със съединитела като го натисна остава долу и трябва да го дърпам с крак нагоре надолу докато се оправи можете ли да ми помогнете

Comment

Провери ли си спирачната течност?
                  Влизат ли ти скоростите?
                  156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                  147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                  159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от dinev tr Покажи съобщение
                    здравейте имам проблем със съединитела като го натисна остава долу и трябва да го дърпам с крак нагоре надолу докато се оправи можете ли да ми помогнете
                    Помпата на педала е заминала, сменяй и си готов
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от dinev tr Покажи съобщение
                      Имах подобен проблем, но се оказа че самия педал на съединителя има две лагерчета които се бяха строшили и това беше причината педала да не се връща.Размера на лагерчетата беше много изгъзен и струваха около 7-8 лв. едното.Първоначално и аз си мислех за помпа и съединител.
                      CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
                      Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

да питам и аз нещо относно съединителя,значи когато минавам от 3-та на 2-ра малко трудно влиза 2-рата,но не винаги и мн.рядко от 1-ва на 2-ра го прави.някакви идеи не губи цп.течност и съединителя си отделя добре в ск. кутия ли ще е проблема
                        sigpic
                        Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                        http://vbox7.com/play:mb32a77d3a

Comment

Първоначално публикувано от Vasil82 Покажи съобщение
                          да питам и аз нещо относно съединителя,значи когато минавам от 3-та на 2-ра малко трудно влиза 2-рата,но не винаги и мн.рядко от 1-ва на 2-ра го прави.някакви идеи не губи цп.течност и съединителя си отделя добре в ск. кутия ли ще е проблема
                          Колега провери си жилата до балансора,
                          понякога се развиват и се получават тези твои проблеми.
                          Last edited by tonov; d.m.y г., 22:24.
                          156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                          KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                          Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                          Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от barash Покажи съобщение
                            Колега провери си жилата до балансора,
                            понякога се развиват и се получават тези твои проблеми.
                            малко тъп въпрос но къде се намират тези жила
                            sigpic
                            Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Vasil82 Покажи съобщение
                              малко тъп въпрос но къде се намират тези жила
                              Всъщност края на жилото,там където се нареждат скоростите(между скоростната кутия и акумулатора) има една противотежест която помага за по-лесно избиране на скоростите.Те там се намират-края на жилата,провери ги.
                              156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                              KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                              Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                              Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

ок мерси колега тия дни при първа възможност ще ги проверя
                                sigpic
                                Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

Working...
                                X